Să tot vezi şi să nu crezi
Zona pitorească din aproprierea Pensiunii Brânduşa oferă numeroase puncte turistice ce merită vizitate. Un tărâm Românesc de basm, cu piscuri înalte şi căderi de apă, reprezintă o regiune ce oferă turiştilor posibilitatea să întâlnească frumuseţea montană. Oriunde îţi arunci privirea în această zonă este o delectare pentru ochi, iar în cele ce urmează vă prezentăm cele mai populare atracţii
Atractii turistice
Din galerie
expeditii montane
Contact

  • Persoana contact: Matieş Ioan 0745 277 116
  • Mail: nmaties@yahoo.com

  • La 7 km de oraşul Avrig, de la poalele Munţilor Fagaraşului Pe Valea Avrigului, Jud. Sibiu.
  • 45,71° latitudine N 24, 38° longitudine E, 630m altitudine

  • Coordonate GPS
  • 45° 40.5141 / 24° 27.1144
Parteneri

Transfăgărăşan

tabere, tabere calarie, tabere copii

Pornit din comuna Bascov, după 61 km dincolo de comuna Arefu începe porţiunea aşa numitului Transfăgărăşan, pe o lungime de aproximativ 91 km. Ea face parte din Drumul Naţional 7C (DN7C) şi este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România, numit şi „drumul din nori”,care leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania.
Drumul construit peste Munţii Făgăraş, cel mai înalt lanţ muntos din România, care face parte din Carpaţii Meridionali, este un drum asfaltat care în apropierea tunelului de lîngă Lacul Bâlea, ajunge la altitudinea de 2042 m.

Vârfu Negoi

tabere, tabere calarie, tabere copii

Vârful Negoiu este un vârf montan situat în Masivul Făgăraş, judeţul Argeş. Cu o altitudine de 2.535 metri, Negoiu este al doilea ca înălţime în România, fiind devansat doar de Vârful Moldoveanu, altitudine 2.544 de metri. Până în perioada interbelică era considerat cel mai înalt vârf din Carpaţi, exceptând Masivul Tatra. Este cunoscut drept fiind polul instabilităţii atmosferice din România.

Muntele Suru

tabere, tabere calarie, tabere copii

Vârful Suru, Munţii Făgăraş, este un vârf al lanţului munţilor Făgăraş. Situat în partea vestică a Făgăraşilor, Vârful Suru are o înălţime de 2.281 m. Comuna Racoviţa, vechi şi prosper aşezământ românesc, datat încă din anul 1443, este situată la poalele Vârfului Suru. Pe traseul montan spre vârf se găseşte cabana Suru (renovată de curând), unde se poate face popas. Ultima parte a traseului până în vârf este mai abruptă âi este de obicei înzepezită până la începutul lunii mai.

Masivul Moldoveanu

tabere, tabere calarie, tabere copii

Vârful Moldoveanu este vârful muntos cel mai înalt din România, situat în Masivul Făgăraş, judeţul Argeş. Altitudinea sa este 2.544metri. Din cauza piscurilor montane din jurul său, majoritatea de peste 2.400 de metri, vârful Moldoveanu este vizibil doar de pe creasta Făgăraşului sau din aer, spre deosebire de multe din principalele vârfuri ale lanţului făgărăşan, care sunt vizibile şi din Depresiunea Făgăraşului.

Mănăstirea Cisterciana de la Cârţa

tabere, tabere calarie, tabere copii

Localitatea şi mănăstirea Cârţa este situată la 43 km de Sibiu pe drumul spre Braşov. Aici se pătrează ruinele mănăstirii cisterciene, unul dintre cele mai vechi şi importante monumente ale stiului gotic timpuriu din Transilvania. Cistercienii sunt un ordin călugăresc originar din Franţa, şi răspândit în mai multe ţări. Mănăstirea Carţa, fostă mănăstire cisterciană din ţara Făgăraşului, actualmente biserica evanghelică a comunităţii locale germane, situată pe malul stâng al Oltului, între municipiile Sibiu şi Făgăraş, în imediata vecinătate a localităţilor de azi Carta şi Cărtişoara. Mănăstirea a fost fondată în anii 1205-1206 de regele Andrei al II-lea al Ungariei, fiind desfiinţată la 27 februarie 1474 de regele Matei Corvin.

Cascada Bâlea Lac

tabere, tabere calarie, tabere copii

Situată la peste 1200 m altitudine, cascada Bâlea este cea mai spectaculoasă cădere de apă în trepte din lanţul Carpaţilor româneşti, cu o cădere de 60 m. Accesul se face dinspre Sibiu pe şoseaua Transfăgărăşan până la cabana Bâlea Cascadă, iar de aici, pentru a ajunge în dreptul cascadei, trebuie să urmaţi un traseu marcat cu punct roşu. Cele 50 de minute de mers până la cascadă merită efortul. Deasemenea există şi telecabină pentru a urca pe munte.