Cai
Caii Fermei Brânduşa fac parte din echipa ce se asigură de buna dumneavoastră dispoziţie. În cazul grupurilor mai mari ferma ţine şi alţi cai. Alături de iepele şi armăsarul noastru veţi avea parte de experienţe de neuitat într-un cadrul pitoresc, atât pentru amatori, persoane experimentate cât şi profesionişti în călarie. Ferma pune la dispoziţia dumneavoastră instructori care vă vor asista si îndruma pe parcusul plimbării dumneavoastra. Pentru o experienţă completă puteţi hrăni si ţesăla caii.
Calarie
Din galerie
expeditii montane
Contact

  • Persoana contact: Matieş Ioan 0745 277 116
  • Mail: nmaties@yahoo.com

  • La 7 km de oraşul Avrig, de la poalele Munţilor Fagaraşului Pe Valea Avrigului, Jud. Sibiu.
  • 45,71° latitudine N 24, 38° longitudine E, 630m altitudine

  • Coordonate GPS
  • 45° 40.5141 / 24° 27.1144
Parteneri
Tarife

Călărie 1 ora - 50 RON/persoană.

Traseu 4 ore - 150 RON/persoană

Trasee câteva zile - 200 RON pe zi/persoană

Traseele călare practicate la pensiune variază de la o ora la câteva zile, în funcţie de dorinţa, disponibilitatea dar şi experienţa doritorilor de aventuri ca cele ale haiducilor.

Trasee scurte
Traseu de o ora

Atinge punctul cel mai înalt pe un platou descris de câteva dealuri mai înalte din apropiere, cu panorama asupra vaii Avrigului şi celorlalte sate dimprejur. Cel mai indicat moment al zilei pentru a îmbina frumuseţea peisajului terestru cu lumina şi culorile soarelui, norilor şi munţilor dimprejur, este asfinţitul.

Traseu de 2 ora

Atinge poalele munţilor, pe un drum ce urmareşte o perioadă albia unui rauleţ repede de munte pentru ca apoi s-o cotească printre dealuri nu foarte înalte, printre turme de oi, vaci, cai şi ocazional bivoli. Intră în satul vecin Porumbacul, trece pe lângă gospodării tipic ţărăneşti, pensiuni cochete şi chiar o păstrăvărie (unde dacă se face oprire pentru masa, traseul se prelungeşte mult peste doua ore). Apoi iese o bucată în şosea şi o taie brusc peste acelaşi firicel de apă, peste dealuri, înapoi la pensiune, pe alt drum decat cel de la dus.

Trasee medii

Traseele medii dureaza 3-5 ore şi exista rute diferite.

Traseul Uliilor

Urcă pe munte, prin pădure, până aproape de creştet, unde se rotesc ulii în căutarea prăzii, într-un peisaj deopotrivă sălbatic şi încântător, unde omul aude perfect pasul şi inima calului bătând lângă a sa.
De sus, unde se poate face oprire pentru picnic, se pot admira cretele munţilor Suru, Vârful Negoiu, Transfăgărăşanul, până jos pe Valea Avrigului chiar şi Pensiunea Brânduşa, de unde s-a plecat.

Traseul Pădurii

Urmăreşte drumul prin pădure, pe unde noaptea doar urşii, mistreţii şi lupii mai calcă până la râul pe care s-a format mai jos păstrăvăria, lângă satul vecin Porumbacul, unde din loc în loc se întâlnesc mici baraje de apă lângă care se poate vara face plajă, pescui şi petrece câteva ore încântătoare alături de prieteni la un grătar bun şi bere ţinută la rece în râu.
Întoarcerea se face tot pe dealuri, de preferinţă la asfinţit, pentru a surprinde exact frumuseţea locurilor, dar pe alt drum decât cel de la dus.

Trasee lungi:
Trasee de la 1 zi la 10 zile

Traseele lungi în general se alcătuiesc după o discuţie telefonică cu grupul de turişti doritori.
Se organizează pentru grupuri de la 6 pană la 10 persoane călare cu posibilitatea a incă 5 persoane cu căruţa cu colvitir la care se adaugă 2 însoţitori de la pensiune, iar traseul se discută în funcţie de experienţa turiştilor şi de ceea ce işi doresc să vadă pe parcurs precum şi de dorinţa lor de a urma un traseu dinainte stabilit sau de a improviza pe parcurs.